زبان انگلیسی
25 بهمن 1403
۵ روش کلیدی برای تقویت مکالمه زبان انگلیسی

مدت زمان مطالعه:7 دقیقه
صرف از نظر از این که در چه سطحی از زبان هستیم، تجربه نشان می دهد که همه از مهارت های مکالمه ناراضی هستند. همه احساس می کنند که نمی توانند صحبت کنند یا نمی توانند منظورشان را به خوبی به دیگران انتقال دهند. بعضی ها با وجود زبان خواندن و کلاس رفتن هنوز نمی توانند چند جمله ساده را به انگلیسی بگویند. دراین مقاله من سعی می کنم تا ۵ روش واقعا کاربردی را که بیشتر تغییر رویکرد هستند را به شما آموزش دهم.
مهارت صحبت کردن به دلیل نبود شرایط کافی، معمولا کمترین میزان تمرین را به خودش اختصاص می دهد. همه ی ما سال ها در مدرسه بسیار به صورت ریدینگ خوانده ایم و در سال های مختلف فیلم زبان انگلیسی دیده ایم. ولی شرایط صحبت کردن عملا وجود نداشته است.
این ۵ روش به شما کمک می کند تا مشکل صحبت کردن را برای همیشه حل کنید.
۱. زبان را کاربردی یاد بگیریم
خودتان را در جایگاه یک کودک خردسال بگذارید. این کودک فقط با گوش دادن و تکرار حرف دیگران شروع به صحبت می کند. بدون هیچ کلاس یا کتاب خاصی، آن قدر در موقعیت های مختلف قرار می گیرد و تکرار می کند تا بالاخره یاد میگیرد. شما هم باید همین کار را انجام دهید. ببینید افراد بومی زبان در موقعیت های مختلف چه می گویند و چطور ارتباط برقرار می کنند. گوش کنید و تکرار کنید. بهترین روش یادگیری هر زبانی در قسمت مکالمه همین است.
۲. بی خیال گرامر شویم
یکی از بزرگترین مشکل زبان آموزان در کشورهایی که انگلیسی در آنها صحبت نمی شود همین است. متاسفانه به دنبال روش های غلط آموزش در مدرسه، بچه ها همیشه به دنبال یادگیری گرامر برای شروع به صحبت هستند. گرامر در شروع کار فقط دست و پا گیر خواهد بود و باعث می شود شما انگلیسی را به شکل فارسی و فقط با تغییر دادن کلمات صحبت کنید.
مشکل بعدی پیچیده بودن گرامر هست. گرامر هیچ کمکی به شروع مکالمه نمی کند. به مثال کودک خردسال برگردیم که بدون هیچ فعل و فاعل و حتی این که بتواند بنویسید به راحتی صحبت می کند و ارتباط برقرار می کند. پس بیخیال گرامر شویم و جملات کاربردی را یاد بگیریم، حفظ کنیم و تکرار کنیم.
3. وقت بیشتری در روز را با زبان انگلیسی بگذرانیم
یکی دیگر از چالش های یادگیری یک زبان، نبود شرایط محیطی است. ما در کشوری صحبت می کنیم که کسی انگلیسی حرف نمی زند و نیازی برای صحبت به انگلیسی نیست. پس باید خودمان این شرایط را فراهم کنیم. چند مورد از کارهایی که از همین الان می توانید انجام دهید به شرح زیر است:
- موبایل و کامپیوتر و تمامی نرم افزار هایی که استفاده می کنید فارسی نباشند. اولین قدم برای درگیری و تمرین بیشتر.
- اگر کتاب یا مجله می خوانید سعی کنید نسخه ی انگلیسی آن ها را هم بخوانید. اگر در دسترس نیست سعی کنید بروشور و کاتالوگ دستگاه ها را به انگلیسی بخوانید.
- ویدئو ببینید. یوتیوب و شبکه های اجتماعی پر از موضوعات مختلف هستند و طبق علاقه و سلیقه به انگلیسی ویدئو های زیاد ببینید.
- پادکست گوش کنید. هزاران مورد پادکست مفید برای لول های مختلف موجود هستند. در مسیر و مترو و ماشین می شود پادکست گوش داد.
- با هوش مصنوعی صحبت کنید. هوش مصنوعی می تواند به راحتی به شما کمک کند تا انگلیسی صحبت کنید.
4. دوستان انگلیسی زبان پیدا کنیم
شرکت در گروه ها و جلسات افراد انگلیسی زبان، فرصت خوبی برای تمرین و درگیری بیشتر با زبان انگلیسی است. افراد زیادی در نقاط مختلف دنیا هستند که مایل به برقراری ارتباط با شما هستند و شما می توانید با کمک به آن ها در زمینه هایی که متخصص هستید با آن ها انگلیسی تمرین کنید.
5. یک دوره ی کاربردی شرکت کنیم
کلاس رفتن می تواند گزینه ی خوبی برای خیلی ها باشد. اما باید برای کلاس زمان بیشتری گذاشت و معمولا نتیجه ی کلاس رفتن را میتوان در ۶ ماه تا ۲ سال دید. این در شرایطی است که کلاس کیفیت آموزشی بالایی داشته باشد. در غیر این صورت، پیشنهاد من به شکل شرکت در یک دوره ی کاربردی است. دوره ای که:
- شما بتوانید ارتباط خوبی با استاد برقرار کنید
- تمرکز بالایی روی مهارت لیسنینگ داشته باشد که مکمل اصلی زبان انگلیسی است.
- جلسات آن روی موضوعات و موقعیت های کاربردی باشد
- دوره کتاب یا گرامر نداشته باشد. این دو مورد وقت گیر هستند و یادگیری شما را به تاخیر می اندازند. (کتاب و گرامر برای تقویت مهارت های عمومی انگلیسی در سطوح بالاتر مناسب است)
دوره های کاربردی سایت کارااکادمی را در لینک زیر ببینید:
دوره های آموزشی پرکاربرد برای ورود به بازار کار| کاراآکادمی اکادمی آنلاین
مکالمه زبان انگلیسی، چیزی نیست که صرفاً با حفظ لغات یا دیدن ویدیوهای آموزشی بهدست بیاد. اگر هدفت تقویت مهارت صحبتکردنه، باید تمرینهای روزمرهات رو واقعیتر، منظمتر و هوشمندانهتر کنی.
حالا بریم سراغ چند راهکار بهروز که تجربهی خیلی از زبانآموزها نشون داده کاملاً جواب میده:
1. استفاده از اپلیکیشنهایی با تمرکز روی Speaking واقعی
اپلیکیشنهایی مثل Tandem و HelloTalk بهت کمک میکنن با افراد واقعی از کشورهای مختلف مکالمه داشته باشی. نکته مهم اینجاست که این مکالمهها معمولاً دوطرفهست: تو فارسی کمک میکنی، طرف مقابل انگلیسی.
اگر دنبال محیطی امنتر یا ایرانیتر هستی، اپهایی مثل SpeakPal یا کانالهای تلگرامی مکالمه محور هم میتونن شروع خوبی باشن.
2. ضبط صدای خودت؛ خودت معلم خودت باش
یکی از سادهترین و کمهزینهترین روشها برای تقویت Speaking اینه که صدات رو ضبط کنی. یه موضوع ساده انتخاب کن (مثلاً «آخر هفتهم چطور گذشت») و سعی کن ۱ تا ۲ دقیقه راجعبهش صحبت کنی. بعد صدای خودتو گوش بده، اشتباهات گرامری یا تلفظی رو شناسایی کن. این تمرین ساده، تو رو به مرور به صحبتکردن روانتر عادت میده.
3. تقلید از گویندهها (Shadowing)
یه روش مؤثر که حتی معلمهای حرفهای هم توصیه میکنن، تکنیک Shadowing یا تقلید دقیق از گویندهست. یه ویدیو یا پادکست کوتاه انتخاب کن، هر جملهای که میشنوی، بلافاصله تکرار کن—با همون لحن، سرعت و تأکید. این تمرین به شدت روی لهجه، تلفظ، و حتی اعتمادبهنفس تأثیر داره.
4. استفاده هدفمند از YouTube و ویدیوهای آموزشی
خیلیها صرفاً تماشاگر YouTube هستن. ولی تو میتونی شنونده فعال باشی. کانالهایی مثل BBC Learning English یا Speak English With Mr. Duncan محتواهایی دارن که مخصوص مکالمه طراحی شدن. بهتره همراه با تماشا، جملات کلیدی رو بنویسی، تکرار کنی و سعی کنی در مکالمههای بعدی استفادهشون کنی.
5. تمرین با خودت در طول روز (Self Talk)
شاید خندهدار بهنظر بیاد، ولی تمرین مکالمه با خودت یکی از قویترین روشهاست. وقتی تنها هستی، فکرهات رو به انگلیسی بگو. مثلاً «I should finish this work before lunch» یا «I’m going to call my friend later». اینطوری ذهن و زبانت رو با هم هماهنگ میکنی و کمکم از فکر به زبان انگلیسی میرسی.
مکالمه مثل عضلهست؛ اگر تمرینش نکنی، تحلیل میره. با این روشها نهتنها سطح Speaking بالا میره، بلکه خودت هم احساس میکنی واقعاً میتونی توی شرایط واقعی ارتباط برقرار کنی. تمرین هر روز حتی ۱۰ دقیقه، خیلی بهتر از یک ساعت تمرین پراکنده در هفتهست.
از کجا شروع کنیم؟
اگر:
- می خواهید به کشور های دیگر سفر کنید
- می خواهید مهاجرت کنید
- می خواهید به یک سفر کاری بروید
- کلاس رفته یا نرفته اید اما نمی توانید صحبت کنید
- مشکل شما برقرار ارتباط با خارجی هاست
حتما دوره ی مکالمه ی کاربردی را شرکت کنید.
از رای
0 نظر
25 بهمن 1403
دیدگاه ها و پرسش ها

هنوز هیچ نظر ی ثبت نشده!